Polnjeni lignji s pršutom Cobius

Nadev iz pršuta Cobius bo lignjem in njihovi omaki dodal okus, ki bo še dodatno popestril vašo poletno glavno jed. Polnjene lignje pripravljene v pečici lahko postrežemo še tople ali ohlajene v osvežilni poletni solati.

45 minut

Sestavine:

0,5 kg očiščenih lignjev

0,3 kg sira

0,2 kg pršuta Cobius

sol in poper

ekstra deviško olivno olje

krušne drobtine

Polnjeni lignji

Priprava:

  1. Lignje operemo pod hladno tekočo vodo, pri čemer pazimo, da ne ranimo vrečke, ki jo želite napolniti. Dobro oprane lignje položimo v cedilo. Odcejenim lignjem dodamo ščepec soli in popra.
  2. Sir narežemo na kocke in ga ovijemo v rezine pršuta. Lignje napolnimo s sirom in pršutom ter jih nabodemo na lesene zobotrebce za žar. Na en zobotrebec nabodemo tri do šiti lignje.
  3. Namažemo pekač s maslom in vanj položimo lignje na paličicah. V pekač lahko dodamo tudi lovke. Čez lignje potrosimo krušne drobtine in nekaj kapljic oljčnega olja.
  4. Pekač pokrijemo s aluminijasto folijo in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C. Najprej 15 minut na eni strani, nato lignje obrnemo in še dodatnih 15 minut na drugi strani Drugo polovice peke nadaljujemo brez tega, da bi pokrili pekač z aluminijasto folijo. Nadevani lignji so dobro pečeni, ko se obarvajo zlato.
  5. Prečene lignje lahko postrežemo s tržaško omak in prilogo iz mladih popraženih bučk.

Dober tek!

Scroll to Top
Scroll to Top