Piškotki

Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Tako vas lahko prepoznamo, ko se vrnete na našo stran. Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Zraven piškotkov, ki so nujni za delovanje spletne strani, uporabljamo piškotke Google analitike.

Seznam piškotkov:
- __utma: uporablja se za razlikovanje uporabnikov in sej.Piškotek je ustvarjen, ko ni obstoječih __ utma piškotkov. Piškotek je posodobljen vsakič, ko so podatki poslani na Google Analytics.
- __utmb: uporablja se za določitev nove seje / obiska. Piškotek je ustvarjen, ko ni obstoječih __ utmb piškotkov. Piškotek je posodobljen vsakič, ko so podatki poslani na Google Analytics.
- __utmc: uporabljen za interoperabilnost z urchin.js. Zgodovinsko gledano, je to piškotek, ki delujejo v povezavi z __ utmb piškotkom, da ugotovi, ali je uporabnik v novi seji / obisku.
- __utmv: uporablja se za shranjevanje variabilnih podatkov obiskovalcev strani. Piškotek je posodobljen vsakič ko so podatki poslani na Google Analytics.
- __utmz: shrani vir prometa ali oglaševalsko akcijo, ki pojasnjuje, kako je uporanik prišel do strani.Piškotek je ustvarjen, ko se knjižnice javascript izvajajo in se posodobi vsakič, ko so podatki poslani Google Analytics.