Kras,

planota, kjer se srečujeta morski in alpski zrak in skupaj ustvarjata klimo za sušenje mesnin.

Pršut Cobius

Je produkt izkušenih rok in čistega kraškega zraka. Čas zorjenja je odvisen od začetne teže svežega stegna ter pogojev, ki nam jih nudi narava. V rezini pršuta Cobius vlada ravnovesje slanosti, sladkosti in sočnosti, ki zadovolji še najbolj zahtevne brbončice.

Prodaja:
- Cel s kostjo zorjen 16 - 18 mesecev, teža 6 - 7 kg
- Cel s kostjo zorjen 24+ mesecev, teža 9 - 11 kg
- Vakuumsko pakirane četrtine (ročno izkoščičevanje)
- Vakuumsko pakirani narezki

Panceta Morus

Enakomerno izmenjevanje prog mesa in maščobe s pridihom popra oblikujejo svojevrstno slasten okus.

Prodaja:
- Cel kos
- Vakuumsko pakirani kosi (ročno delo)

Divjačinski pršuti

Pršuti divjačine zorijo s kostjo in obdani z dlako, kar omogoča nastanek čudovito mehke aromatične mesnine temno rdeče barve. Prestižen produkt je primeren za hladne predjedi, najdemo pa ga tudi v zanimivih kombinacijah na degustacijskih krožnikih v visoki kulinariki.
Cobius Rena - zorjeno stegno divjega prašiča
Cobius Lucus - zorjeno stegno jelena

Prodaja:
Po predhodni rezervaciji.

Kuhan pršut Cobius in pleče

Po naročilu pripravimo pečen pršut v testu, ki zagotovo popestri pogostitev na različnih dogodkih. Pleče je prednja prašičja noga. Kuhano ali pečeno pleče v testu je specialiteta, ki obogati krožnike v velikonočnem času.

Prodaja:
Po predhodni rezervaciji.

Ročno rezanje pršuta

Ročno rezanje pršuta je vrlina, ki jo imamo Kraševci takorekoč že "v krvi". Rezine dobijo tako še izrazitejši okus. Nudimo ročno rezanje pršuta na prireditvah ali posebnih priložnostih.

Teran

Intenzivno rubinasto rdeča tekočina, ki je sad mineralno bogate rdeče zemlje jerine bogate z železom in minerali, ima vonj in okus po višnjah, malinah in gozdnih sadežih. Je nepogrešljiv sopotnik prijatelja pršuta. Družina Ščuka goji vse vinske trte na tradicionalnem kraškem latniku, brez uporabe sistemskih škropiv. Grozdje je ročno obrano in prebrano. Vino je pridelano samo z avtohtonimi kvasovkami, brez uporabe sredstev za regulacijo lastnosti vina, je nefiltrirano in z minimalnim dodatkom sulfitov.

Darilni program

Za vaše najdražje ali poslovne partnerje imamo pripravljen pester darilni program, v katerega so vključene naše mesnine in teran ter izdelki lokalnih proizvajalcev.